Как да държите дъщеря си далеч от цигарите

Установено е, че повечето пушачи палят първата си цигара точно, когато са били тийнейджъри. Текстове в директория за публикации kak-da.com напомнят, че това може да се дължи на много неща- завладяваща реклама, натиск от приятелската среда, любопитство, родителски пример и други. Ако имате подрастваща дъщеря, вероятно искат да я пазите от вредния навик.  Известни са няколко начина за това и ние ще се спрем на тях в следващите редове.
Опитайте се да разберете причините, поради които пуши дъщеря ви

Според публикации в kak-da.com, за някои тийнейджърки, пушенето е форма на бунт или начин да бъдат приети в определена социална група. Други искат да се чувстват готино или да изглеждат по-големи. Тютюнопушенето им създава усещането, че контролират себе си и живота си, напомнят от директория kak-da.com. Ако вашата тийнейджърка пуши, позаинтересувайте се дали причината за това не се крие в някои от изброените фактори. Добре би било подробно и спокойно да й обясните за негативните последици, които причиняват цигарите.

[showmyads]

Кажете й, че сте против тютюнопушенето

Дори и да сте останали с впечатлението, че непокорната ви дъщеря няма да ви слуша за нищо, кажете й всичко, което прецените, че е необходимо да знае. Споделете й, че вие сте против пушенето на цигари. Понякога откровеността може да даде повече резултати, отколкото сте очаквали. Тийнейджърките, чийто родители не пушат, са по-склонни да ги послушат.
Личен пример

Ако искате да запазите подрастващата си дъщеря от вредния навик на тютюнопушенето, можете да бъдете нейният пример за подражание. Не можете да очаквате от младите да стоят настрана от тютюнопушенето, когато всеки ден ви виждат с цигара в ръка, припомнят текстове в kak-da.com. Смята се, че личният пример дава голямо отражение във възпитанието на детето, докато до достигне пълнолетие (пък и след това).

Не подценявайте натиска на приятелския й кръг

Приятелите на вашата тийнейджърка могат да бъдат много убедителни. Постарайте се добре да я запознаете с цялата необходима информация. Според статии в kak-da.com, така тя ще бъде подготвена и вероятността да бъде подведена от приятели ще е по-малка.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (59 votes)