Как да изберем хотел

хотел

В стремежа си да улеснят потребителите и да спестят от времето им вече доста интернет сайтове в сферата на туризма се ориентират към предлагането на комплексни услуги.По този начин потребителите могат да изберат място за своята почивка, възможност да сравнят цените на самолетните билети, предлагани от различните авиокомпании за избраните от тях дати за почивка и да изберат най-изгодните опции, както и да резервират хотел от предварително селектирани предложения от различен ценови клас. Така избора и всички подробности по резервацията на почивката стават много лесно, без да е нужно продължително търсене в интернет или посредничеството на туристическа агенция.

При избора на хотел оказват влияние различни фактори. За някои е важно хотелът да предлага луксозни условия за почивка, други не обръщат кой знае какво внимание на интериора. От това къде се намира, какви условия и обслужване предлага на своите клиенти, хотелите се категоризират по специална „звездна” скала.

Категоризация на хотелите

Най-общо тя е следната: хотелите, категоризирани с една звезда, предлагат на своите клиенти елементарни удобства и в някои случаи се налага ползването на обща баня и тоалетна. Хотелите с две звезди вече добавят и телевизор в стаите, ресторант или бар към хотела. Тризвездните хотели имат различни възможности за избор на стая, според вкуса на клиента, повечето са оборудвани с фитнес и предлагат варианти за провеждане на бизнес-срещи и мероприятия. С нарастването на звездите нараства и лукса – в четиризвездните хотели посетителите могат да резервират не само стаи, но и апартаменти, да ползват басейн, за децата са организирани специални детски кътове, обслужването е на високо ниво. Хотелите, категоризирани с пет звезди, вече предлагат съвсем луксозни условия на своите гости.

Тази скала, разбира се, е условна. Различните държави я разбират и прилагат по различен начин. Ако някъде може да ви се стори, че тризвезден хотел предлага съвсем луксозни условия за почивка, то на друго място същата категория хотел може искрено да ви разочарова. Добре е предварително да се информирате за условията, да разгледате снимки на хотела, както и да потърсите мнения на вече посетили го, тъй като те са най-добрата реклама или антиреклама.

Източник: rezervacianahotel.eu

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (35 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)