Как да изберете правилната платформа за PPC кампания

PPC кампании

Много бизнеси се чудят коя е най-подходящата платформа за разполагане на тяхната PPC кампания. Всяка рекламна платформа има свои уникални характеристики и различни предимства.

Поставянето на вашата PPC кампания на правилната платформа, намирането на баланс, който да работи за вашия бизнес, е голямо предизвикателство. Този текст ще ви даде няколко идеи за поставянето на вашата PPC кампания във Facebook.
Най-напред трябва да се изясни кои сфери на бизнеса са най-подходящи за PPC кампания. Проучвания сочат, че най-успешни са кампаниите, които рекламират:

Електронна търговия – Ако вие се занимавате с електронна търговия, определено сте наясно колко важно е да се говори за вашата марка. Социалните медии са чудесен начин това да се случи. PPC кампаниите са наистина много успешни на тази платформа. Трябва да се отбележи, че за 80% от покупките, които са направени, информацията е намерена във Facebook.
Много е интересно да се отбележи, че PPC кампаниите в тази платформа могат да бъдат пренасочвани. Единственото, което трябва да направите, е да добавите AdRoll профил. След това трябва да направите списък от 1000 посетители и да създадете своята PPC реклама. Тази приставка за пренасочване на вашата PPC кампания е в състояние да удвои продажбите ви.

Малки магазини – PPC кампания във Facebook може да увеличи физическия трафик във вашия магазин. Това, което можете да направите, е да ангажирате местната общественост. Те са идеалната целева група за целите на вашата PPC кампания. Измислете силна PPC кампания, която да ви осигури добри ежедневни резултати. Това ще доведе до промени и в дългосрочен план.
В случай, че вашата PPC кампания цели да предложи специални оферти, препоръчително е да използвате приставката “Like Ad”. Щом това е направено, вие ще бъдете в състояние да промотирате постовете си или да повишите видимостта на вашите оферти, за да достигнат до още по-голяма аудитория.

Фирми, които се нуждаят от целенасочено масово покритие – Вие познавате своята аудитория най-добре. Можете да разположите PPC кампанията си така, че да съвпадне с най-доброто място за разполагане на рекламите ви. От друга страна, вие ще знаете коя е най-подходящата платформа за вашата PPC кампания. Единственото, което ви липсва, е масово покритие на вашата PPC кампания. Facebook е идеалното място, където можете да поставите рекламата си. PPC рекламата във Facebook е по-евтина, отколкото PPC рекламата на Google – AdWords. Освен това, PPC кампанията е по-добре маркетингово насочена, тъй като тя достига точно до хората, до които трябва да достига.

Много е важно да се направи следната разлика. Ако целта на вашата PPC кампания е популярността на марката да расте, то трябва да изберете ”Like Ad”. От друга страна, ако искате потребителите да посещават вашия сайт, то създайте стандартна PPC реклама и плащайте на Facebook всеки път, когато някой потребител кликне на рекламата и се озове във вашия сайт.

Кой фирми имат най-добра възвращаемост от PPC кампания?

Аудиторията ви не е добре дефинирана – В случай, че вашият бизнес има много широка възрастова аудитория, не е определена по пол, както и всички са с различни интереси. Безспорно не е лесно да се направи PPC кампания за толкова голяма и разнородна аудитория. В такъв случай е добре да изберете платформа като Facebook, както и някои други социални мрежи, които предоставят възможност за PPC кампания. Уверете се, че инсталирате правилните инструменти на сайта си. Те ще са ви полезни за анализа на клиентите, които се намират на вашия сайт. Наистина ще научите много за потребителското поведение по време на PPC кампания, разположена във Facebook.

PPC кампанията, разположена във Facebook, може да бъде подходяща за много голяма група от фирми. Това е идеалното решение за малки фирми с ограничен бюджет за реклама. В случай, че сте голяма фирма, вие можете да пренасочвате своята PPC кампания и Facebook е идеалното място за това.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (32 votes)
The following two tabs change content below.

dobringeorgiev

Добрин Георгиев е млад архитект с немалко опит зад гърба си, който се интересува от разнообразни теми и обича да пише по тях.