Какво да направим за нашите гаражни врати, входни врати и портал за да ги защитим срещу кражба?

По-голямата част от устройствата в тази статия са с ниска цена, но те ще помогнат много за да намалите риска от влизане в дома ви и ще направят дома ви по-сигурен.

Започнете проверката за сигурност от входната врата на дома ви и по-посока на часовниковата стрелка огледайте всички врати в дома си – врати на къщата, гаражни врати, портална врата и т.н. Добре е порталната врата да се вижда от дома ви, за да можете във всеки едни момент да можете да поглеждате дали някой не се опитва да я отвори.

Патроните, резетата, райберите и пантите са най-уязвими и всеки крадец би могъл да ги отвори просто с плъзването на карта между крилото на вратата и касата, като този метод е много често използван, а да не забравяме, че обирджиите на домове разполагат с богат арсенал от ключове и шперцове. Затова е добре да имате допълнителни вътрешни ключалки. Те трябва да имат по-дълъг език и здрава вложка. Ако вратата ви има остъкление и то е на по-близо от 40 сантиметра от ключалката, то трябва да бъде с по-здраво или дори закалено стъкло или от здрава пластмаса. Добър вариант е да постовите и още една ключалка в долната част на вратата, която да не може да бъде достигната при евентуално счупване на стъклото. Добре е ключалката да бъде с едностранно заключване само от вътре. Пантите на вратите не трябва да бъдат отвън, защото много често, без значение колко вида заключвания сте инсталирали, крадците могат да извадят вратата от пантите и целият ви труд да се подсигурите остава напразен.

Добре е да автоматизирате вашите гаражни врати, като така ще увеличите тяхната сигурност, тъй като двигателят и шината, към която той е прикрепен осигуряват още две препятствия при отварянето – самото съпротивление на двигателя и заключването на шината, което се заключва още по-силно при опит да се вдигне вратата. Имайте в предвид обаче, че тези опции се предлагат само за гаражни секционни врати и за врати Berry с въртеливо – постъпателен ход.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (77 votes)