Колко всъщност е важен изборът на домейн

Вашето домейн име е със сигурност първото нещо, което потенциалните ви клиенти разбират за вашия уебсайт. То е и първото ви средство за комуникация с тях. Изборът на домейн име отнема наистина време, изисква мисъл и да е планирано с поглед към бъдещето.Тъй като домейнът представлява нещо като ID- то ви за интернет пространствтото или гледайте на него като вашата вирутална адресна регистриция, която ви дава парче земя в Интернет, която си е лично ваша. Чувството за комфрот, когато притежаваш нещо е незаменим, същото важи и за домейна.

Изборът на домейн е важен, защото той ви осигурява уникалност

Да притежавате свой личен домейн е изключително важно, тъй като ви дава свобода да избирате името му и сайтът ви няма да има дълъг URL, който включва и името на хостинг компанията.

Както знаете клиентите преценяват всичко, както визията на сайта, така винаги оценяват и името. Едно от нещата, които са най -важни е да изберете име на домейн. Това е вашата отправна точка.

Домейн името изгражда вашия авторитет

Ако искате да изградите авторитет на сериозна конкурентна компания, то домейн името ще допринесе много за доброто име на вашия бизнес. Имайте предвид , че потребителите, които отварят сайта ви за пръв път, ще видят и вашето домейн име, това ще изгради техните първи впечатления за вашия уебсайт.

Изграденото име и запазената марка на бизнеса ви

Ако имате вече утвърдено име, може да изберете то да стане и ваше домейн име, това придава и още по-сериозен вид на вашата дейност. Домейн името така само спомага за утвърждаване на вашата търговска марка на пазара.

Купуване на домейн имена от първо ниво

Ако вече сте закупили домейн, било то .org или .com, може да помислите за възможността да купите още едно домейн име, което да е или .bg, или да отговаря за всяка друга страна, в която мислете да се налагате на пазара, може да са co.uk, . eu. Това е един доказан метод,  с който клиентите се доверяват повече на сайт, който носи домейн от първо ниво за собствената им страна. Така че е важно вашето домейн име да е такова, че да е универсално за всички култури и езици. Регистрирането на други домейни не е скъпо, така че си заслужава да опитате и това.

По-професионална електронна поща и възможност за множество пощи

Регистрирането на домейн име е важно, защото то ви дава възможността да конфигурирате и имейл поща, която да съдържа името на уебсайта ви, а това овсен, че е задължително за сериозна компания, придава повече профеисонализъм, а и улеснява вас. Можете да създадете много имейли за вашите служители или други отдели, освен вашия собствен. Несравнимо е впечатлението, което ще направите на колегите си и клиентите, когато те получат от вас е-мейл, който изглежда така професионално. Ако например уебсайта  ви се казва vikingsolar.com имейлът ще завършва по следният начин example@vikingsolar.com. Това освен, че лесно ще кара хората да ви запомнят, улеснява и намирането на сайта ви.

Свобода и мобилност

Когато сайтът ви разполага със свое собствено домейн име, вие сте свободни да преместите вашия сайт към различни хостинг компании. Не бихте имали тази възможност, ако хостинг пакетът върви с домейн име, което споделяте с някой друг, ще загубите много клиенти така. Когато решите да се откажете от хостинг услугите на тази компания, ще трябва да купите ново домейн име и ще ви се налага да градите отново името си, да изграждате трафика наново. Но, ако имате собвствен домейн, ще можете да запазите сайта си в оргиналното име на домейна и да го прехвърлите после от един хостинг на друг.

Класиране в резултатите на търсачките

Домейнът играе важна роля също и в класирането на резултатите на търсачките. Например, търсачките дават повече преференции на сайтове, които имат свои собствени домейн имена. В някои случаи се смята, че дори вашият домейн тип .com би се класирал по-високо, отколкото ако е .bg . Но всичко това се определя и от името, което сте избрали, но все пак имайте предвид, че то заема и важна роля в резултатите на търсачките и къде точно ще попаднете вие при едно евентуално търсене.

Изборът на правилно  домейн име е важно за успеха на вашия бизнес. Доброто домейн име може донякъде със сигурност да влияе върху генерирането на по-висок трафик към вашия уебсайт, както и ако развивате електронна търговия, овсен всичко друго ще спомогне и за изграждане на вашата репутация. Заедно с това ще привлече и повече клиенти и вие ще генерирате по-добри продажби.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (39 votes)