Мерки за сигурност след атентата в Бургас

Сигурност летища

Атентатът в Бургас (www.bourgas-airport.com) от 18.07.2012 г. промени лицето на България пред света завинаги. Доскоро сигурна и приветлива като дестинация, страната ни ще трябва бързо да се адаптира към новите условия, в които бе поставена не по нейно желание. Освен повишените мерки за сигурност по летища, автогари и всякакъв род институции, които се занимават с посрещането и изпращането на туристи от страната и чужбина, собствениците на хотели и почивни станции също трябва да внесат известни промени.На първо място, ще им се наложи да обърнат по-засилено внимание върху пропусквателния режим. Тъй като вече е известно, че атентаторът е използвал фалшива лична карта, за да влезе на територията ни, обикновена проверка на лични документи няма да е достатъчна. Хотелиерите ще трябва да издадат заповеди на подчинените си, с които задължават охраната на обекта да извършва щателна проверка на всички преминаващи. Това означава, че лица без хотелски паспорти или друг подобен идентификационен документ, гарантиращ им правото да пребивават там, няма да бъдат допускани вътре.

В институции, в които има опасност да възникнат конфликти на етническа, религиозна или расова основа, вниманието също трябва да е повишено. Т.е., ако имате гости със самолетни билети едновременно от Израел, Иран, Сирия или Палестина, ще ви се наложи доста по-засилено да следите те да не се сблъскват помежду си и да ги разтървавате, в случай, че се скарат.

Предупреждаването на персонала да не прави излишни коментари и забележки по теми, които могат да бъдат чувствителни за туристите, също е от голямо значение за поддържане на спокойна ситуация в хотела ви. Инструктирайте ги, че показване на пристрастия към една или друга политическа система, държава или режим, може да коства много, както на тях, така и на институцията, за която работят.

От основно значение е и да създадете спокойна атмосфера в хотела, за да могат гостите, пък били те и от страна, известна с конфликтните си политически взаимоотношения, да могат да се насладят на почивката си.

Помнете винаги, че сигурността и доброто им прекарване са ваша основна отговорност и задача.

Автор:

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (97 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)