Най-добрите на остров Сентоса, Сингапур

Остров Сентоса е “любимото място за забавления” на Азия – или поне така гласи рекламният им слоган. По ирония старото му име е било Pulau Blakang Mati, което означава Островът на смъртта откъм гърба, но днес това е най-популярният курортен остров на Сингапур с тематичните си паркове, казина, спа комплекси, голф игрище и повече от 3 километра плажна ивица с всевъзможни атракции за деца и възрастни. Можете да се забавлявате в Сентоса като се обърнете към авиокомпании Bulgaria Air и Air France и в Сингапур сити попитате за монорелсата или лифта или просто да се разходите дотам по главната алея-мост.

Сентоса предлага разнообразие от хотели. Сред тях има някои истински забележителности, които несъмнено печелят място в челната тройка.

Hard Rock Hotel е може би абсолютният фаворит, когато говорим за хотели на острова, а и в Сингапур като цяло. Фантастичната зала Компас е разположена под хотела. Там се състоят рок концерти, а има и конферентна техника, изложбено пространство; там се помещава и една от най-големите бални зали в Азия – с близо 7000 седящи места. Намира се близо до Universal Studios Singapore и има убийствен външен и вътрешен дизайн. Има стаи с по-“тъмна” рок атмосфера, а има и такива, които са по-ориентирани към семейства с деца с веселия си дизайн.

Festive Hotel предлага шик островна атмосфера, която ви предразполага от момента, в който стъпите на територията му. Можете да избирате според вкуса и ваканционния бюджет между широки и удобни или супер луксозни кралски спални. Ако сте с голямо семейство или група приятели, диваните се трансформират също в легла, а има и опция за добавяне на походни такива, които не отстъпват по удобство на другите. Това, което прави хотела “празнуващ” е близостта му с оживената Festive Walk и 24-часовите забавления, ресторанти и барове.

Crockfords Tower е “достъпен само с покана” – това не значи, че управителят трябва специално да ви изпрати подписана покана, а че просто трябва да сте член на “клуба” на хотела, което често става през специални сайтове с оферти за луксозни хотели по целия свят. Тази “схема” дава на хотела престиж, а на вас – добри намаления, особено ако отсядате там повече от веднъж. Crockfords е произведение на архитекта Майкъл Грейвс, стаите предлагат избор между 3 колекции принадлежности за баня, избор между 6 вида възглавници и какви ли не изумителни екстри, но тежкият лукс интериор в класическо червено и златно може да се стори твърде натруфен на някои посетители с по-модерни разбирания.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (67 votes)
The following two tabs change content below.