Opel Corsa 2006

Corsa е сред най-популярните модели на марката Opel. Малък и елегантен той предлага на своите ползватели едно отлично решение в градски условия, а и не само в тях. Компактност, изразяваща надеждност и удобство, Opel Corsa e достъпно и интелигентно решение.

Най-популярни са два от моделите Corsa. Първият от тях е Corsa А 1.0 XEP, с мощност от 65 конски сили, посредством 3 цилиндъра и механична трансмисия с 5 степени. При него разхода на гориво е сведен до минимум и при комбиниран такъв той използва 5 литра на 100 км., а ако сте решили да изоставите града за уикенда и да попътувате в провинцията, то стойността е дори по-ниска – 4,2 литра. Отделяните емисии въглероден диоксид са понижени значително до минималните 117 грама на километър.

Вторият модел Opel Corsa, който грабва феновете на марката и модела е този с двигател 100 конски сили т.е. 74kW. Трансмисията отново е пет степенна механична, а комбинираният разход на използвано гориво е 5,7 л/100 км. Резонно се повишава и нивото на отделяните емисии CO2, като тук те са 134 грама на км.[showmyads]

Макар на пръв поглед Opel Corsa да е малък и компактен, то това не означава малко пространство за пътниците и водача, а дори напротив. Благодарение отличното разположение на интериорните елементи, всеки пътуващ в този автомобил може да се наслади на неподозирани простор и комфорт, които със сигурност ще оцените след дълъг път.

Чудесно решение за новата Corsa се оказва и панорамния люк, който ви дава приятен досег с външната атмосфера и то само след натискането на един бутон – удобно нали. В допълнение стандартните за повечето нови автомобили отопляеми седалки и нововъведеният отопляем волан ще ви помогнат да се насладите на удобството на Opel в най-голяма степен.

Опел Корса предлага и климатроник, асистент при паркиране, удобен гъвкав багажник, като към задната част на автомобила можете да прикрепите и два велосипеда и много други предимства. Към управлението на автомобила ефективни подобрения добавят и множество системи като подобрена ABS, система за контрол на спирачките в завой, такава за разпределение на спирачното управление и т.н. и т.н.

Повече за под-моделите, модификациите и оборудванията на Opel Corsa можете да видите в автомобилния каталог caralyze.bg

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (76 votes)
The following two tabs change content below.
Ангел Евтимов а.к.а. thunder_go