Писането на статии изисква въздействащо описание

Писането на текстове изисква да отделите време за изследване на своя обект или тема, да напишете това, което смятате, че ще бъде интересно, за да има наистина въздействащ ефект. В следващите редове ще разгледаме един от най-простите начини, чрез които можете да увеличите броя посещения на своите статии.

Вие сте написали интересен текст, създали сте убедително заглавие, което съдържа и основната ключова дума. Може би вече сте нетърпеливи да представите текста си на няколко директории, но преди да направите това, трябва да му напишете интересно и завладяващо описание. Често ние бързаме да публикуваме статията и  използваме първото й изречение като описание, което не винаги е правилно.

Повечето търсачки ще използват само първите 160 символа на вашето описание. Точното му съдържание е от съществено значение. Ако отидете в някоя търсачка и въведете ключова дума, вие ще видите резултатите. Там обикновено излизат около 10 заглавия за всяка страница. Те са организирани по такъв начин, който позволява на потребителя бързо да се ориентира. С написването на по-въздействащо описание, вие ще предизвикате читателите да кликнат точно върху вашия текст, вместо да отворят друг. Ето за това е наложително да се въведе повече мисъл в написването на добро описание за всяка от вашите статии. Можете да го направите, толкова дълго, колкото искате. Всяка директория за статии има свой собствен набор от правила за дължината на описанието, които могат да ви ориентират.

Описанието трябва да постигне две неща- първите 160 символа трябва да съдържат ключовата дума и да опишат за какво се отнася статията. Уверете се в това, преди да публикувате статията и ако откриете грешки, редактирайте.
За да получите по-добро разбиране на тази стратегия, кликнете на страница с резултати от търсене и прочетете описанията. Бързо ще видите, че в някои от тях няма смисъл или пък съдържат разпокъсани изречения.

Сигурна съм, че не искате читателите ви да попадат на подобни несвързани думи към ваши статии. Затова научете всички тънкости за писане и популяризиране на статии. Това ще гарантира успеха ви!

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (19 votes)