Професионална козметика като превенция срещу старческите петна

Повечето хора не се интересуват от старостта и проблемите, които идват с нея докато тя наистина не дойде. Въпреки, че много от проблемите и заболяванията се проявяват на стари години, то те не са случайни а по-скоро са резултат от начина ни на живот докато сме били млади. Старческите петна (известни още като чернодробни петна) са сигурен признак за остаряване на организма. Макар че ги забелязваме едва когато годините ни напреднат, тези петна се появяват още докато сме на двадесет години. Каква е причината за образуването им и как можем да се предпазим от тях?

Старческите петна са нещо естествено, както бръчките; въпреки това някой от тези дефекти може да се окажат сигнал за образуване на рак на кожата. Всяка бенка или луничка трябва да се погледне от медицинско лице, същото се отнася и за старческите петна. Така известни като чернодробни, те нямат нищо общо с проблемите свързани с черния дроб. В миналото се е смятало, че са пряко свързани, но съвременната наука категорично отхвърля тази хипотеза. По скоро този проблем на кожата идва най-вече от многото години, но и от вредата на слънцето върху епидермиса.

По принцип, честото излагане на слънце е основната причина за появата на петната в напреднала възраст, тъй като кожата не може да регенерира както младата кожа. Онези от нас, които обичат слънчевите бани са най-склонни към получаване на старчески петна. Най-вече се засягат лицето, раменете, ръцете – това са частите на тялото, които са най-излагани на слънчевата радиация. Ограничаването на времето прекарвано под преките лъчи, носенето на подходящи дрехи и ползването на професионална козметика с ултравиолетов филтър е най-добрият начин за превенция на появата на чернодробните петна.

Здравословният начин на живот може да ви помогне в предотвратяването появата на петна. Кожата се възстановява непрекъснато, но с остаряването този процес става все по-бавен и по-бавен. Упражненията и диетите помагат до известна степен, но козметика за тяло с анти-ейдж ефект е точно това от което се нуждаете за да придобиете еластична кожа, без бръчки и чернодробни петна Започнете борбата предварително, не чакайте старостта да ви изненада, вие притежавате всичко което ви е нужно за да кажете: „Стоп на стареенето!!!“

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (46 votes)