Радио Вселина и Вероника – най-слушаните радиостанции

Най-значителната агенция за изследване на онлайн нагласите на хората в Източна и Централна Европа – Гемиус, направи проучване което приключи с резултат който няма да изненада никого.

С 15% се е повишило търсенето на Български поп-фолк радиа в интернет търсачките отбелязва изследване направено в началото на 2011 година. Тези цифри едва ли ще учудят някой, като имаме понятие какви са интересите на хората, а и трябва да се отбележи, че през първата част на годината празниците са в пъти повече отколкото през втората. Това неизбежно допринася за увеличаване на слушаемостта на поп-фолк музиката.

Безспорен първенец както при ефирните така и при онлайн радиата излъчващи този стил музика са радио Веселина и радио Вероника. 2-те радиостанции имат почети подобен пазарен дял (около 30%) помежду хората които слушат чалга. При радио Веселина обаче има трудност, не всички потребители на световната мрежа – Интернет, могат да го слушат онлайн. Проблема идва от там, че онлайн излъчването се осъществява от IPTV.bg, а те от своя страна дават достъп до предаването само на абонати чиито интернет доставчици имат сключен договор с тях.

Радио Веселина

Веселина е едно от първите частни радиа в България. Медийната корпорация SBS Broadcasting Group закупи радиостанцията през 2006-та година. Радио Веселина се сдоби мощна финансова инжекция и от този момент излъчва в цялата страна от София. В този момент радиостанцията може да бъде слушана ефирно от повече от 55% от жителите на страната. Има построени 16 радиопредавателя в 16 ключови областни града.

Радио Вероника

Преди малко повече от месец, радио Вероника стана на четири години. без значение че радиото е ново е широко популярно сред любителите на поп-фолка. Девиза на радиото „Ритъмът на сърцето“ е познато дори и на хората които не слушат радиото. Радиото излъчва ефирно в следните градове: Варна, София, Бургас, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново, Русе, като сигнала може да се улови и в близките до изброените градове по-малки населени места. А всички други, могат да слушат радио Вероника онлайн.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (42 votes)
The following two tabs change content below.