Основи на SEO за малкия бизнес

За хората, които не са запознати, SEO оптимизацията може да изглежда като минно поле с объркваща терминология. Въпреки това, тя наистина е прост и ефективен маркетингов инструмент, чийто процес всеки собственик на бизнес и специалист по маркетинг трябва да разбира.

SEO се отнася до процеса на увеличаване на видимостта на уеб сайта ни онлайн. Точно както един голям магазин в тихата част на града ще страда от по-малък човекопоток и съответно по-малко продажби, по същия начин някой фантастичен сайт ще се сблъска с ниска посещаемост /нисък трафик/, ако не може да бъде намиран лесно онлайн.

Търсачките и особено Google, искат да предоставят най-релевантните резултати от търсене на своите потребители и SEO техниките гарантират, че вашият сайт може да се позиционира на върха на тези резултати. Тъй като потребителите обикновено обръщат внимание предимно на резултатите в горната част на страницата, то това е гаранция, че тези сайтове получават високи нива на трафик и следователно продажби.

Намирането на подходящи думи за търсене е от ключово значение за максимизиране на резултатите от SEO. Ако се създадете богато съдържание на сайта си използвайки ключовите ви думи в него, ще се радвате и на подобрение в класирането на сайта ви в страницата с резултати от търсене. Можете да използвате ключовите думи и в мета тагове и URL адреси, както и навигацията на сайта, за да получите по-добри резултати.

Другата голяма част от SEO са кампаниите по изграждане на връзки сочещи към сайта ви или още известни като „link building“. С колкото повече връзки сочещи към сайта ви разполагате, с толкова повече доверие ще се ползва интернет страницата ви от търсачките и съответно ще се класирате значително по-добре.

Захващайки се с SEO, вие сте в играта, иначе казано ще бъдете конкурентни на пазара, където има още много съперничещи си за по-добро класиране сайтове. В днешно време не само си струва да вложите усилия и средства в оптимизация за търсачки – нещо повече, SEO е абсолютна необходимост ако искате вашият бизнес да бъде открит измежду много подобни, представяни в страниците с резултатите от търсене на търсачките.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (77 votes)
The following two tabs change content below.