Врати от ПВЦ – едно съвременно решение

Ако обърнете внимание какви са вратите и прозорците на повечето домове, ще видите че все по-рядко се забелязва стара дървена дограма. Хората предпочитат вратите и ПВЦ дограмата за жилищата си и когато правят ремонт подменят старата при първа възможност.

Има много причини, поради които това се случва, а ако погледнете новото строителство, ще видите че там въобще няма място за колебание – всички прозорци са от ПВЦ, всички врати на бани също са от ПВЦ.

Най-голямото предимство на ПВЦ дограмата е, че прозорците и вратите се затварят херметично. Многокамерните профили допринасят за много голяма шумоизолация и топлоизолация. Шумът е много голям проблем за всички в големите градове, особено ако искате да свършите някаква работа и да сте съсредоточени. Ако е монтирана качествена дограма с добри шумоизолиращи свойства, тогава шумът си остава навън и не се чува вътре.

Дървените прозорци вече са отживелица. При тях се налага всяка година да се подменя маджуна, който е изгорял. Да се поставят уплътнения през зимата и т.н, за да не се загуби топлината.

ПВЦ прозорците нямат нужда от допълнителна поддръжка. При тях не се поставят допълнителни уплътнения, защото затварянето им е херметично. Не се боядисват и се измиват много лесно – само с препарат или вода. Няма как да се изметнат прозорците от влагата, за това дограмата е в състояние след дълги години на експлоатация да бъде абсолютно същата, каквато е била в началото, когато е монтирана. Тези предимства са напълно достатъчни, за да накарат всеки да избере тази дограма пред останалите.

Когато старата дървена дограма трябва да се подмени с нова от ПВЦ, трябва да се уточнят някои детайли. На първо място са профилите и техният вид. Определят се най-вече според обекта, на който ще се монтират. Топло и шумоизолацията зависят от уплътняването, стъклата и броя на камерите. В сградите със северно изложение се поставят най-вече профили с по-добри топлоизолиращи свойства, а където е по-топло могат да се поставят и варианти с по-ниска цена. На остъклените тераси например, не е нужно да се поставя дебела и скъпа дограма.

Стъклата играят много важна роля по отношение на пестенето на енергия в едно жилище. Те могат да задържат топлината и да не я пускат да излиза. Това тяхно свойство е много полезно през зимните месеци, но помага и лятото, когато жегата не влиза в стаята. Слънчевата светлина прониква без проблем.

Визията на ПВЦ дограмата е много красива. Тя е изчистена и може да бъде в различни цветови варианти. Повечето хора избират белите прозорци и врати, но в много хотели и обществени сгради се използват цветни рамки, които са в хармония с визията и дизайна на самата постройка.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (87 votes)
The following two tabs change content below.
Борман Комерс - внос на кухни и врати. Представяне на продукцията в мострени салони в град София.