Истината за бързите заеми

През последните години бързите кредити са във възход си и все повече българи прибягват до тях. Какво представляват бързите кредити? Дали са толкова лоши, колкото твърдят някои хора?

Какво представлява бързия кредит?

Бързия кредит е малък заем, който се отпуска в рамките на един ден при добра кредитна репутация.  Това е задължително условия, когато кандидатствате за бърз кредит от легитимна кредитна институция.  Бързи заеми се предлагат, за да ви помогнат да покриете непредвидени разходи до следваща заплата. Те имат по-високи лихви, затова и трябва де се връщат в кратки срокове. Всяко просрочване оскъпява допълнително кредита.

Кой може да кандидатства за бърз кредит?

За бърз кредит може да кандидатства всеки, който е над 18 години, осигурява се, няма необслужени кредити и има банкова сметка по която ще бъде преведен кредита.

Какви са ползите?

Бързите заеми са удобни когато ви трябват пари в брой за извънредна ситуация, и когато не разполагате с други финансови възможности. Бързия кредит ти осигурява незабавна и навременна финансова подкрепа.

Какви са негативите?

Този вид заем трябва да се погасява  възможно най-бързо. Много хора влошават кредитното си положение, защото не успяват да погасят изтегления кредит в срок. Това винаги е свързано с начисляване на високи допълнителни лихви.

Съвет:

  • Преди да изтеглите кредит преценете какви са реалистичните възможности да го погасите в срока който сте си определили.
  • Сумата, която искате да изтеглите трябва да е съобразена с доходите и разходите които имате.
  • Месечните вноски трябва да са адаптирани към месечния ви бюджет. Ако си водите месечен бюджет на приходите и разходите, ще ви бъде по-лесно да прецените вноската, която не би ви затруднявала спрямо всички останали месечни разходи които имате.
  • Ако нямате месечен бюджет е добре да започнете да си водите. Както е казал Уилиям Фитър „Бюджетът ни казва какво не можем да си позволим, но не ни спира от това да си го купим.” Ако не можете да прецените вашата финансова ситуация в момента е по-добре се обърнете към кредитен консултант.

В заключение, съветваме всеки кредитополучател да прибягва до бързите кредити в краен случай; да бъде наясно, че редовното плащане на вноските по кредита трябва да бъде приоритет, за да не влошава финансовата си задлъжнялост за дълъг период от време.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Коли за бал под наем - SpeedyCars.eu