Митове за зимните градини

Зимните градини са копнеж и мечта за много от нас. Нека улесня избора ви и развенчая малко широко разпространени митове за тези луксозни постройки.

Мит 1: Построяването на малка зимна градина не изисква проект и разрешително за строеж.

Е, това съвсем не е така. Няма значение дали искате да построите малка или голяма зимна градина – ако законите на страната ви го изискват, то бъдете сигурни, че ви трябва разрешително. Добре е да си подсигурите всички необходими документи, преди да пристъпите към поръчката и строежа на градината. В противен случай рискувате да съборите красивата си постройка или най-малкото да изгорите с капарото, което сте оставили на фирмата за зимни градини.

Мит 2: Зимните градини трябва да се строят с южно изложение

Вярно, но не задължително. Разположението на зимната градина може да е различно. Постройките с южно изложение акумулират повече топлина през деня и може да станат изключително горещи през летните дни. Ето защо, ориентацията зависи от разположението на къщата. Все пак основната цел на зимните градини е да предоставят разширение и стил към съществуващата жилищна постройка. Без значение от изложението. Ако все пак строите градина с южно изложение, осигурете си подходяща сянка и вентилация, за да е обитаема вашата градина и през горещите дни.

Мит 3: Може да спестите пари, като си построите сами зимна градина

Съществуват комплекти зимни градини направи си сам, които определено излизат по-евтино, но дали всеки може да ги сглоби. Ако сте от онези хора, които сами не могат и картина да си окачат над леглото, по-добре е да не избирате варианта направи си сам. Въпреки, че тези комплекти пристигат с детайлни инструкции и строителен план, някой трябва да знае как да ги чете и изпълнява.

Мит 4: Всички зимни градини стават горещи през лятото и студени през зимата

Абсолютно грешно! Всеки мисли, че през лятото в градината влиза повече слънчева светлина и се повишава температурата. Но това не е задължително за всички зимни градини. С напредването на технологиите, зимните градини са много по съвършени от преди. Добавянето на сенници, щори и вентилация, та дори и климатизация, може много да понижи температурата в градината, дори и в най-жаркия летен ден. През зимата, отоплителната система и високите изолационни качества на конструкцията и стъклата на тези луксозни постройки вършат чудеса и гарантират комфорт и лукс в студения ден.

Повече информация за зимна градина, може да откриете на www.zimnigradini.info!

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (30 votes)