PVC Дограма

Изборът за монтиране на дограми, особено по отношение на материала, е често срещан проблем при клиентите. В днешно време материалите, от които се правят дограми се делят на три основни вида: алуминиева дограма, дървена дограма, както и пвц дограма.Предимствата на пвц дограмите са най-вече в това, че те са най-разпространени, съответно са и най-предпочитаните дограми от клиентите, тъй като те са на доста по-ниски цени, за разлика например от дървените дограми. Пвц дограмите най-общо изпъкват със своята богата палитра от цветове. Вие, разбира се, можете да изберете и декоративни, както и имитиращи дърво елементи.

Полимер или поливинилхлорид се нарича самият материал, от който се изработват пвц дограмите. Те още, се отличават със звукоизолиращите си качества, като многокамерната им изработка осигурява наистина тези добри изолационни качества.

По принцип, пвц дограмите кондензират по-трудно от алуминиевите такива, ако въобще това се случва., тъй като те кондензират рядко.

Как се поддържат пвц дограмите?

Пвц дограмите се поддържат изключително лесно, на практика, поддръжката е минимална, тъй като за тази цел ви  е необходимо някакъв парцал, или мека кърпа, за да забършете след това. Не е необходимо да използвате някакви специални и скъпо струващи препарати, тъй като просто не ви трябват, пък и има вероятност по този начин да одраскате или нараните по някакъв начин гланцирания  повърхностен слой на самите прозорци.

Алуминиева дограма или дървена дограма, която всъщност се дели на обикновена масивна и многослойна дограма, съща биха били добър избор. За разлика от алуминиевите дограми, дървените са по-скъпи.

Алуминиевите дограми се делят също на два основни вида: дограми с термично прекъсване или дограми с термомост и такива без прекъсване-без термомост.

Функцията на термомоста се състои в това да прекъсва топлопроводимостта на метала в посока отвън навътре и обратно. Термомостът разделя на две части, които са външна и вътрешна, самия профил, като най-общо представлява една обикновена пластмасова вложка.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (26 votes)
The following two tabs change content below.
Обичам да пиша статии на тема образование. Имам много такива в сайта си http://razberi.info

Latest posts by Безплатен блог (see all)