Трикове за поправка на метални врати

Металните врати са конструирани така, че да бъдат много трайни и да изискват минимална поддръжка. Именно това е причината, поради която те често са предпочитаният избор, в сравнение с традиционните дървени врати. Металните врати са изработени от листове стомана, които са увити около сърцевина от изолационна пяна.

Конструкцията и покритието на металните врати ги правят податливи на одрасквания, както и на вдлъбнатини по повърхността. Потребителите обаче трябва да останат спокойни, тъй като това са проблеми, които могат да бъдат разрешени без нови инвестиции на средства. За осъществяването на този проект са необходими единствено основни инструменти и консумативи. Вероятно те могат да бъдат намерени във всеки дом без предварителна подготовка.

Какво е необходимо?

За осъществяването на малък ремонт по металните врати ще трябва да се набавят всички инструменти за боядисване. На първо място потребителите трябва да се снабдят с чисти четки. Металните врати имат някои особености, с които трябва да се съобразява процеса на боядисване. С други думи, обикновено под боята за метални повърхности се нанася един слой грунд. Това помага за увеличаване на сцеплението и спира боята от протичане. Добре е потребителите да се снабдят с малко хартиено тиксо и полиетилен. Тези продукти ще са в употреба при покриването на пода, за да бъде предпазен от боя. Никога не са излишни чисти кърпи, с които да се прецизира боядисването.

Подготовка за ремонта

Боята, която се намира в повредената зона на металните врати, следва да бъде премахната. Това може да се случи с помощта на шкурка. Тук потребителите трябва да са много внимателни, за да не се нарани трайно повърхността на металните врати. Шлифоването трябва да бъде направено по всички повърхности, които се нуждаят от ремонтиране. По този начин се осигурява подходящата база, на която да бъде нанесена боята.

Следва да се нанесе малко авто кит върху парче дърво или картон. Това е продукт, в състава на който влизат както смола, така и втвърдител. Той трябва да се използва точно по указанията на опаковката. След това, тънък слой от пълнежа се нанася във вдлъбнатината. Това ще я покрие. Следващата стъпка изкисква да се изчака няколко минути, за да може сместа да подейства. Нанася се и вторият слой, който отново трябва да се изчака, за да изсъхне. Този процес може да продължи, докато вдлъбнатината не бъде изравнена с повърхността на металните врати. Добре е тази кръпка на металните врати да бъде малко по-висока, в сравнение с оригиналната повърхност.

Един свободен час

Следва да се изчака в рамките на един час, за да изсъхне авто китът, който е нанесен на металните врати. Проектът продължава след тази малка почивка. Идва моментът да се вземе една фина шкурка, за да се изравни повърхността на металните врати с въведените промени. Кръпката трябва да се слее с околната повърхност на металните врати.

В края на проекта

В заключение, повърхността, която е изгладена, трябва да се боядиса с акрилен латекс. Никога не бива да се забравя, че преди него се нанася тънък слой грунд. След изсъхването му идва редът на латекса. В този случай потребителят трябва да се постарае да уцели цвета на по-голямата площ на металните врати. В противен случай ще се наложи ново боядисване на цялата врата.

Ако искате да подмените старата си метална врата с нова, Аркома ще ви помогне да изберете най-добрия вариант за нуждите и вкуса ви на www.arcoma-bg.com

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (41 votes)