Запазване на полети без кредитна карта

Самолетни пътувания

Отдавна вече индустрията със самолетни билети се съобразява с реалностите, които са неизменна част от бързо развиващите се икономики на т. нар. страни от BRIC.

Въвеждането на самолетни резервации без кредитна карта е един от многото примери за това. Много често хората от гореспоменатите страни са съвсем нови клиенти на въздушните услуги и не само че нямат кредитни карти, но някои от тях дори не разполагат със сметка в банка.В Бразилия, TAM продава билети чрез веригата за търговия на дребно, наречена Casas Bahia, както и на места, на които има голям поток от хора, като метростанции и автобусни спирки. Авиолинията също така предлага и запознаване с основните неща, свързани с летенето, на хората, на които предстои за пръв път да пътуват по въздуха. Към това ТАМ, Gol и Azul също така позволяват на потребителите си и да плащат за самолетните си билети на няколко вноски.

Самолетен билет чрез SMS

В Източна Африка, компании като Kenya Airways и Uganda Airlines Airways си партнират с мобилни услуги за плащане като например M-Pesa и Airtel Money. Това позволява на хората да си купят самолетни билети до желаната от тях дестинация, без да е необходимо да имат банкова сметка. Покупката става чрез изпращане на SMS, които се таксува по определен начин.

Същевременно от компанията Qatar Airways предлагат на пътниците в 20 страни в Африка възможността да резервират билети онлайн и да платят за тях в рамките на 48 часа в кеш в офис на компанията или на самото летище.

Компанията Philippine Air също позволява на клиентите да си запазват самолетни билети онлайн, без да разполагат с кредитна карта. Това, което трябва да направят е просто да платят в брой в най-близкия магазин от местната 7 Eleven верига. Новата схема е предназначена за големия брой потребители във Филипините, които не притежават кредитна карта, но биха искали да си направят резервацията от удобно място като дома или офиса си.

Гореизброените услуги определено предстои да раздвижат пазара на самолетни резервации и да направят полетите достъпни за все повече пасажери от всички региони на света.

Източник –

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (35 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)